Na de behandeling

Elk paard is in een bepaald evenwicht, het lichaam compenseert en past zich automatisch aan aan eventuele klachten en blokkades. Ook het lichaam van een kreupel of ziek paard bevindt zich in een bepaald evenwicht. Wanneer je een paard osteopatisch behandeld verstoor je deze balans. Je lost blokkades op waardoor je de balans verstoort en het lichaam even uit evenwicht is. Het lichaam heeft tijd nodig om opnieuw zijn balans te vinden. Daardoor kan het zijn dat het paard in de eerste instantie wat stijf is, slechter loopt of emotionele reacties vertoont.

 

Om het lichaam de tijd te geven een nieuwe balans te vinden is het belangrijk om het paard ca. 7 tot 10 dagen rust te geven. Dit betekent dat het paard niet gereden of gelongeerd mag worden en niet voor de kar mag staan. Een aantal uren per dag vrij bewegen zoals weidegang of losgooien in een paddock is wel belangrijk. Daarnaast is het goed om aan de hand te stappen, evt. in de stapmolen mag ook.

 

Hoe lang het paard nodig heeft om te herstellen is afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd en conditie van het paard maar ook hoe lang het probleem al aanwezig was en of er structurele schade aanwezig is. Indien het paard snel een nieuwe balans heeft gevonden kan het effect van de behandeling direct zichtbaar zijn. Echter kan het ook zo zijn dat dit meer tijd vergt, zeker wanneer er veel blokkades zijn gevonden. Het kan tot 6 weken duren voor het paard weer in balans is en het effect van de behandeling zichtbaar is.­

Contact:

 

Hippisch Osteopaat

Nicole Wagenaar

1462 MN Middenbeemster

 

Telefoon: 0645133587

E-mail: info@hippisch-osteopaat.nl

KvK: 63197200