Over mij

Algemeen

Nicole Wagenaar is na het behalen van haar VWO diploma in 2004 gestart met de opleiding fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam, waar zij in 2008 afstudeerde als humaan fysiotherapeut. Na haar studie is zij een jaar als fysiotherapeut binnen een sportschool werkzaam geweest. Vervolgens is zij gaan werken bij annatommie mc, een zelfstandig orthopedisch behandelcentrum in Amsterdam. Inmiddels werkt Nicole hier al twaalf jaar met veel plezier als humaan fysiotherapeut. In 2013 heeft zij de opleiding tot McKenzie therapeut, een specifieke behandelmethode voor met name nek- en rugklachten, afgerond.

 

 

The Vluggen Institute

Door haar affiniteit met dieren is Nicole in januari 2013 gestart met de opleiding ‘Equine Osteopathy’ bij The Vluggen Institute in Waldfeucht (Duitsland). Deze opleiding heeft zij in december 2014 met succes afgerond, en heeft zij de titel Equine Diplomate of Osteopathy (EDO®) behaald.­

 

 

IREO

Helaas is het beroep ‘paardenosteopaat’ geen beschermd beroep. Dat betekent dat iedereen, ook zonder enige opleiding, zich paardenosteopaat mag noemen. In 2011 is daarom The International Register Of Equine Osteopathy EDO® (IREO) opgericht. Deze stichting heeft als doel het opstellen, in stand houden en beheren van een onafhankelijk kwaliteitsregister voor Equine Osteopathy EDO® en de daarmee samenhangende commissies en colleges. Dit register is bedoeld om de kwaliteit van handelen van de geregistreerde paardenosteopaten te garanderen en hoog te houden. Geregistreerde paardenosteopaten zijn verplicht een bepaald aantal accrediatiepunten te behalen door onder andere het jaarlijks volgen van nascholing en congressen op het eigen vakgebied. Nicole staat ingeschreven in dit register. Op de website van het IREO kunt u een lijst vinden van alle geregistreerde paardenosteopaten.

Contact:

 

Hippisch Osteopaat

Nicole Wagenaar

1462 MN Middenbeemster

 

Telefoon: 0645133587

E-mail: info@hippisch-osteopaat.nl

KvK: 63197200